ΕΠΑ.Λ Σερβίων: Ενημέρωση για τη γρίπη από τον π. Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σερβίων και ειδικό παθολόγο κ. Αλέξανδρο Λαϊόπουλο

Ενημέρωση για το ιό της γρίπης καθώς και για τους τρόπους προφύλαξης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στο ΕΠΑΛ Σερβίων. Την ενημέρωση έκανε ο π. Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων και ειδικός παθολόγος κ. Αλέξανδρος Λαϊόπουλος.

Ο κ. Λαϊόπουλος αναφέρθηκε στα συμπτώματα της γρίπης, πώς αυτή μεταδίδεται και πώς διαφέρει από το κοινό κρυολόγημα. Μίλησε για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους τρόπους προστασίας καθώς και για την προστασία της οικογένειας όταν ένα μέλος της νοσήσει.

Ο κ. Λαϊόπουλος ενημέρωσε μαθητές και καθηγητές για τα μέτρα πρόληψης και για το πώς οφείλουν να συμπεριφέρονται στο σχολείο, όταν προσβληθούν από γρίπη.

Τέλος, δέχθηκε ερωτήσεις από καθηγητές και μαθητές.

Η σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Σερβίων ευχαριστεί θερμά τον κ. Αλέξανδρο Λαϊόπουλο.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

(περισσότερα…)

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του απινιδωτή

Ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του απινιδωτή πραγματοποίησε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Κοζάνης στο σχολείο μας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ  Παναγιωτίδης Ιωάννης, Νέστωρας Χρήστος και Χαραλαμπίδου Σοφία  ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα για τον Αλγόριθμο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και για τη χρήση της απινίδωσης.

Οι διασώστες μετά από μία μικρή εισήγηση, έκαναν επίδειξη των κινήσεων και αντιδράσεων που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση κινδύνου και με παραδείγματα και τη χρήση εκπαιδευτικής κούκλας έδειξαν πρακτικά ποια βήματα ακολουθούμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. (περισσότερα…)

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Δράσεις του ΕΠΑΛ Σερβίων – σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία: Η σημασία του πρωινού & συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Σερβίων

Η σημασία του πρωινού

Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων ενημερώθηκαν από την κ. Ιουλία Ντίνα , διατροφολόγο της περιοχής μας, για τη σημασία και την αξία του υγιεινού πρωινού.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν και γεύτηκαν το πρωινό που ετοιμάστηκε με τη συμβολή των μαθητών και υπεύθυνων καθηγητριών.

Τσιμοπούλου Κατερίνα

Γκέκα Βάια

(περισσότερα…)

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του μαθητή μας Χρήστου Παπαδόπουλου και της καθηγήτριας Βιβής Μπουμπουρέκα στον 38ο Πανελλήνιο /66ο Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σερβίων, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές συγχαίρουν τον μαθητή Χρήστο Παπαδόπουλο και την καθηγήτρια Βιβή Μπουμπουρέκα κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας για τη βράβευσή τους στον 38ο Πανελλήνιο/66ο Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών AEDE Greece  με τίτλο «Ο Πολιτισμός ως Πεδίο Συμφιλίωσης και αποδοχής Διαβάστε περισσότερα…

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Επίσκεψη του τομέα Υγείας Πρόνοιας κ’ Ευεξίας του ΕΠΑΛ Σερβίων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης

Οι μαθητές του τομέα Υγείας πρόνοιας και Ευεξίας του ΕΠΑΛ Σερβίων πραγματοποίησαν στις 8/11/2019 εκπαιδευτική επίσκεψη στους Α’ και Β’ παιδικό Σταθμό Σερβίων. Ξεναγήθηκαν στους χώρους των παιδικών Σταθμών ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα τη λειτουργία και το έργο τους . Κατά την επίσκεψη πήραν μέρος στις ημερήσιες δραστηριότητες των Π.Σ Διαβάστε περισσότερα…

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς απόφοιτους – τελειόφοιτους ΕΠΑ.Λ για συμμετοχή στη Μαθητεία

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Σερβίων απευθύνει πρόσκληση προς αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ που επιθυμούν να απασχοληθούν, με το θεσμό της Μαθητείας, σε επιχειρήσεις.

Η εκπαίδευση – μαθητεία έχει διάρκεια εννέα (9) μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας και μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες (4 ημέρες από 7 ώρες) και μία ημέρα (7 ώρες)  υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑ.Λ.

Στην Μαθητεία «Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας» έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι πτυχιούχοι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ,ΤΕΛ,ΤΕΕ).

Οι ειδικότητες Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που προσφέρονται από το  ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ για το σχολικό έτος 2019-20 είναι οι παρακάτω:

  1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  2. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων (περισσότερα…)
Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Η μαθητική κοινότητα του ΕΠΑΛ Σερβίων χαιρετίζει την επιτυχή ολοκλήρωση του επιδοτούμενου προγράμματος «Δημιουργία καινοτόμου μαθητικής επιχείρησης με βιολογικά προϊόντα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΕΠΑΛ Σερβίων το έργο «Δημιουργία καινοτόμου μαθητικής επιχείρησης με βιολογικά προϊόντα» στο πλαίσιο της δράσης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» και υπό την αιγίδα του «ΝΟΗΣΙΣ» – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και περιλάμβανε τη δημιουργία της μαθητικής επιχείρησης ΣΑΠΟΥΝΙ-ΖΩ, χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα της περιοχής μας. Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Σερβίων με συντονίστρια καθηγήτρια την Σοφία Χατζηγεωργίου, κλάδου ΠΕ80 και συνεργαζόμενους καθηγητές, την Παρασκευή Μπουμπουρέκα, κλάδου ΠΕ 06 και Μπγιάλα Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 83. (περισσότερα…)

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Δρομολόγια Γυμνασίου – ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ημέρα του Αγιασμού

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΌ 07:25 ΛΙΒΑΔΕΡΟ-ΣΕΡΒΙΑ 07:20 ΜΕΤΑΞΑ-ΣΕΡΒΙΑ 07:30 ΤΡΙΓΩΝ-ΠΟΛΥΡ-ΣΕΡΒΙΑ 07:10 ΤΡΑΝΟΒ-ΣΕΡΒΙΑ 07:30 ΡΥΜΝΙΟ-ΓΟΥΛΕΣ-ΣΕΡΒΙΑ 07:45 ΑΥΛΕΣ-ΣΕΡΒΙΑ 07:50 ΚΡΑΝΙΔΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 07:00 ΕΛΑΤΗ-ΤΡΑΝ-ΜΙΚΡ-ΣΕΡΒΙΑ 07:50 ΠΛΑΤΑΝΟΡ(ΠΑΝΩ ΣΤΑΣΗ) – ΣΕΡΒΙΑ – 1ο ΛΕΩΦ 07:50 ΠΛΑΤΑΝΟΡ(ΚΑΤΩ ΣΤΑΣΗ) – ΣΕΡΒΙΑ – 2ο ΛΕΩΦ 07:30 ΙΜΕΡΑ-ΣΕΡΒΙΑ 07:45 ΝΕΡΑΙΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 07:45 ΛΕΥΚΑΡΑ-ΒΑΘΥΛ-ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ: 12:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Διαβάστε περισσότερα…

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Πρόσκληση στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑ.Λ ΣΕΡΒΙΩΝ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην τελετή του Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Σχολείου μας στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30 π.μ

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από

Ημέρες λειτουργίας του ΕΠΑ.Λ Σερβίων κατά την θερινή περίοδο

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Σερβίων θα είναι ανοιχτό όλο το καλοκαίρι κάθε Πέμπτη από τις 8:30 πμ έως τις 14:00 μμ (επειδή 15 Αυγούστου είναι Πέμπτη το Σχολείο θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 14/08/2019). Επίσης θα λειτουργήσει επιπρόσθετα την Τρίτη 9/7/2019 την και τη Δευτέρα 15/7/2019 (τελευταία μέρα υποβολής μηχανογραφικού δελτίου) Διαβάστε περισσότερα…

Συντάκτης ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ, πριν από