Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΕΠΑΛ Σερβίων το έργο «Δημιουργία καινοτόμου μαθητικής επιχείρησης με βιολογικά προϊόντα» στο πλαίσιο της δράσης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» και υπό την αιγίδα του «ΝΟΗΣΙΣ» – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και περιλάμβανε τη δημιουργία της μαθητικής επιχείρησης ΣΑΠΟΥΝΙ-ΖΩ, χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα της περιοχής μας. Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Σερβίων με συντονίστρια καθηγήτρια την Σοφία Χατζηγεωργίου, κλάδου ΠΕ80 και συνεργαζόμενους καθηγητές, την Παρασκευή Μπουμπουρέκα, κλάδου ΠΕ 06 και Μπγιάλα Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 83.

Σε πρώτο στάδιο, υποβλήθηκε η πρόταση προς το «ΝΟΗΣΙΣ» αφού συντάχθηκε το τεχνικό δελτίο του σχεδίου δράσης, ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Μετά την αξιολόγηση των παραπάνω και την έγκρισή τους από το ΝΟΗΣΙΣ, το πρόγραμμα του ΕΠΑΛ Σερβίων χρηματοδοτήθηκε με 2.325 ευρώ. Τα χρήματα διατέθηκαν για την αγορά των πρώτων υλών, διαφόρων βοηθητικών προϊόντων και αναλώσιμων.

Οι μαθητές ακολούθησαν τα βήματα ίδρυσης μιας επιχείρησης, ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των προϊόντων, από τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό, την υλοποίηση, μέχρι και τη δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για τα προϊόντα, το σχεδιασμό της συσκευασίας, της διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και της προώθησης και πώλησης των προϊόντων.

Το εγχείρημα αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη και επιμορφωτική εμπειρία για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σερβίων.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σερβίων

Κυριάκος Τσολακίδης


Κατηγορίες: ΜΝΑΕ