Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε η εγκεκριμένη πρόταση του 1ου  ΕΠΑΛ Σερβίων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ). Η δράση «Η Ζωή μου. Η Υγεία μου. Αγαπώ το Σώμα μου» περιλαμβάνει τρεις υπο-δράσεις:

α)  «Διατρέφομαι σωστά και ισορροπημένα …ζω καλά» που στέλνει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής. Οι μαθητές ερεύνησαν το θέμα, κατασκεύασαν τη διατροφική πυραμίδα, συγκέντρωσαν παραδοσιακές συνταγές και δημιούργησαν ηλεκτρονικό βιβλίο συνταγών. Επιπλέον μετά την ενημέρωση από διατροφολόγο ετοίμασαν παρουσίαση και έγινε διάχυση στην τοπική κοινωνία.

β) «Κίνηση σημαίνει ζωή» που διαδίδει τη σωματική άσκηση μέσω φυλλαδίου που ετοίμασαν οι μαθητές και το διαμοίρασαν στο σχολείο. Ομάδα μαθητών παρουσίασε τα προβλήματα υγείας από την έλλειψη άσκησης και όλοι μαζί πήραμε μέρος σε φιλικούς αγώνες. Μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος αγοράστηκαν όργανα γυμναστικής που αναβάθμισαν το γυμναστήριο του σχολείου.

γ) «Ποιότητα Ζωής και καθημερινού περιβάλλοντος». Οι μαθητές αφού έμαθαν να βάζουν στόχους στην καθημερινότητά τους, εξερεύνησαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου και υλοποίησαν μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις: εκπόνησαν μελέτη για την ορθή σήμανση των χώρων του σχολείου, έβαψαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα παγκάκια της αυλής, συντήρησαν την είσοδο του σχολείου, συνέθεσαν πινακοθήκη με δικά τους έργα και δημιούργησαν διάφορες θεματικές γωνίες όπως γωνιά ξεκούρασης, γωνιά ενημέρωσης, πίνακας ανακοινώσεων, χώρος προγραμμάτων και διαγωνισμών κ.α.

Για τη διάχυση του προγράμματος δημιουργήθηκε αφίσα και βίντεο. Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων κ. Βλαχάβα Παρασκευή κλάδου ΠΕ87.02 και  κ. Βιβή Μπουμπουρέκα κλάδου ΠΕ06.

Κατηγορίες: ΜΝΑΕ